NorskPluss VGS

NorskPluss VGS i grunnleggende norsk nivå 1-3 for fagfornyelsen gir store muligheter for selvstendig arbeid og dybdelæring.

Interaktive oppgaver, innleste tekster, lærerveiledning og tester er samlet i nettressursen. Det kommer også trykte tekst- og arbeidsbøker på nivå 1 og 2. Læremidlet er under utvikling. Til skolestart høsten 2020 vil hele nivå 1 og 2 og deler av nivå 3 være klart. Prøv ny versjon Innholdsoversikt

Selvstendig arbeid på nett

I nettressursen kan elevene jobbe selvstendig med oppgaver på ulike nivå enten de går i velkomstklasser, eller er integrert i vanlige klasser.  

Nettressursen har kapitler med gradvis progresjon i vokabular og grammatikk fra nivå 1 til nivå 3. 

ModulKapittelDemo
Kom i gangE. TallPrøv selv
Nivå 11B. FamiliePrøv selv
Nivå 14A. I matbutikkenPrøv selvI filmen nedenfor gir medforfatter og lærer Anne Marie Eiby en pedagogisk gjennomgang av nettressursen:30 dagers gratis utprøving med elever

Arbeidsark med fordypnings- og samarbeidsoppgaver

Nedlastbare arbeidsark kompletterer oppgavene i nettressursen. Med arbeidsarkene får elevene muntlig trening, mengdetrening og kan gå i kan gå i dybden på lærestoffet uavhengig av skolebakgrunn.

På side 3 i hvert kapittel i nettressursen er det lenker til arbeidsarkene:
 

• samarbeidsoppgaver
• tekster med spørsmål
• skriveoppgaver

I tillegg er det generelle arbeidsark.
 "- Jeg forstår det, lærer!" Les om målrettet bruk av læremidlet på Haugerud skole i Oslo

Elevrapporter gir bedre tilpasset opplæring

Med NorskPluss VGS nettressurs får læreren en «assistent» som kartlegger, differensierer og retter. Rapportene åpner for at elevene kan jobbe med oppgaver på ulike nivå og samtidig få tett oppfølging.Lett å ta i bruk - metodisk veiledning til hvert kapittel

Hvordan gi elevene et aktivt forhold til lærestoffet? Hva er spesielt med tekstene? Og hvordan forklare og øve det inn?

Med NorskPluss VGS nettressurs følger det en lærerveiledningen med konkrete tips til arbeidet med tekstene og oppgavene i nettressursen, forslag til muntlige aktiviteter, hvordan jobbe målrettet med nettressursen m.m. Veiledningen er skrevet spesielt med tanke på lærere som har lite erfaring i å undervise norsk som andrespråk.

Last ned veiledning til ett kapittel

I en overgangsperiode fram til sommeren 2020 får abonnenter tilgang til både den nye versjonen for fagfornyelsen og den nåværende for kunnskapsløftet. Innholdet i den nye versjonen oppdateres fortløpende. 

NorskPluss VGS er utviklet av Kunnskap.no med støtte fra Utdanningsdirektoratet.

Forfattere: Marie Aalen og Anne Marie Eiby. 

NorskPluss VGS   Det finnes 6 varer.

Viser 1 - 6 av 6 varer
Viser 1 - 6 av 6 varer