NorskPluss A1 og A2

NorskPluss A1 og A2 er et nettbasert læremiddel i norsk for voksne innvandrere. Det passer i ordinære klasser, kombiklasser og fjernundervisning.

Prøv ny versjon Innholdsoversikt

Interaktivt arbeid på nett

NorskPluss A1 og A2 nettressurs er hovedkomponenten i læremiddelet. Den har en gradvis progresjon i vokabular og grammatikk fra absolutt nybegynnernivå til nivå A1, og omfatter også tester og en egen «kom i gang»-modul med uttaletrening. I nettressursen kan elevene jobbe selvstendig med oppgaver på ulike nivåI tillegg er det samarbeidsoppgaver, førforståelsesoppgaver, oppgaver i helhetslesing m.m.

ModulKapittelDemo
Kom i gangE. TallPrøv selv
Norsk A12B. Klokka og dagenePrøv selv
Norsk A15A. Her bor jegPrøv selv
Norsk A18D. 17. maiPrøv selvI filmen nedenfor gir medforfatter og lærer Anne Marie Eiby en pedagogisk gjennomgang av nettressursen vår i grunnleggende norsk for ungdom. Voksenversjonen har andre gjennomgangsfigurer, litt andre tekster og oppgaver, men mye er også felles. Filmen erstattes av en ny film om NorskPluss når mer av innholdet er digitalisert:30 dagers gratis utprøving med elever

Tekstbøker med muntlige oppgaver

NorskPluss tekstbok A1 og A2 inneholder tekstene fra nettressursen. I tillegg er det oppgaver og spørsmål for muntlig aktivitet i klasserommet. Boken er rikt illustrert med samtalebilder og illustrasjoner. Boken kommer i løpet av høstsemesteret. 

Arbeidsbøker med fordypnings- og samarbeidsoppgaver

Med NorskPluss arbeidsbok A1 og A2 får deltakerne ytterligere mengdetrening samt muntlig trening, og kan i gå i dybden i lærestoffet som er egnet for elever med ulik skolebakgrunn. Det er mange og varierte oppgaver. Alt lærestoffet i boken er knyttet til nettressursen, men står også fint på egne bein. Boken kommer i løpet av høstsemesteret. 

Elevrapporter gir bedre tilpasset opplæring

Nettressursen tar vare på svar og resultat. Med elevrapportene i nettressursen får du som lærer en «assistent» som kartlegger og retter. Rapportene gir deg raskt en oversikt over elevenes nivå og innsats.Lett å ta i bruk - metodisk veiledning til hvert kapittel

Hvordan gi deltakerne et aktivt forhold til lærestoffet? Hva er spesielt med tekstene? Og hvordan forklare og øve det inn?

Med NorskPluss nettressurs vil det følge en lærerveiledningen med konkrete tips til arbeidet med tekstene og oppgavene i nettressursen, forslag til muntlige aktiviteter, hvordan jobbe målrettet med nettressursen m.m. Veiledningen er skrevet spesielt med tanke på lærere som har lite erfaring i å undervise norsk som andrespråk.

I en overgangsperiode fram til desember 2020 får abonnenter tilgang til både den nye versjonen og den opprinnelige. Innholdet i den nye versjonen oppdateres fortløpende.

NorskPluss A1 er utviklet av Kunnskap.no. I slutten av august 2020 vil bokmålsversjonen være klar.  

Forfattere: Marie Aalen og Anne Marie Eiby.

NorskPluss A1 og A2  Det finnes 1 vare.

Viser 1 - 1 av vare
Viser 1 - 1 av vare